Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Először a nyilvánosság előtt a V4-es Ducati Superbike

Szerző: triple
2017-06-27 00:00:00
Ez a konstrukció nyugdíjazza majd a bolognai L2-eseket.
Hirdetés

Hamarosan lezárul egy igen sikeres korszak a gyorsasági motorversenyzésben. A Ducati megválik L2-es (a jelenlegi szabályozás szerint 1200 köbcentis erőforrásaitól), hogy 2019-tól már a V4-es, 1000 köbcentis aszfaltszaggatókkal támadják a szériaalapú gépek világbajnoki trónját. Jövőre még maradnak a Panigaléknél. Az elmúlt évtizedekben ezek a bolognai kéthengeresek hódítottak: 851, 888, 916, 996, 998, 999, 1098, 1198, 1199 Panigale R.

Amíg olaszok voltak a WorldSBK sorozat promóterei, úgy alkották a technikai regulákat, hogy a talján V2-eseknek kedvezzen. Ennek a korszaknak vége, hiszen már a MotoGP-t is tulajdonló Dorna menedzseli ezt a szériát is, az olaszoknak pedig be kell állnia a japánok mögé, ha versenyben akarnak maradni az elsőségért.

Ennek az új korszaknak az első darabja a fotókon látható V4-es remekmű. Eddig kevés információ szivárgott ki róla. A MotoGP átdolgozott, 90 fokos hengerszögű V4-esét kapja meg állítólag. A képek tanúsága szerint marad az egykarú lengővilla, a blokk alá behúzott kipufogódob, és a monocoque vázmegoldás (a blokk a teherviselő), csakúgy, mint a Panigalén.

Várhatóan a novemberi EICMA-n debütál az utcai változat, de ahogy a bevezetőben is írtuk, csak 2019-ben mutatkozhat be a WorldSBK futamokon.

 Biaggi saját capata 2017

 Biaggi saját capata 2017


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Stabilizálodik az Mv Agusta helyzete

Orosz befektetői csoport áll be Castiglioni mögé

Ducati 1299 R Final Edition

Isten veled Panigale! Isten hozott Desmodromic!

BMW Motorrad Spezial

Gyárilag elérhető különleges dizájn-, teljesítménynövelő- és exkluzív opciók

Magyar kutató nyert egy rangos brit közgazdasági díjat

A téma számunkra is érdekes : hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az a közlekedők számára fair, a gazdaságnak és a környezetnek pedig kedvező legyen.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: