Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/22°

KOSZOS LETT? BELEIZZADTÁL? ÍGY TISZTÍTSD A SISAKODAT

Szerző: triple
2017-08-30 00:00:00
Ebben a hőségben elkerülhetetlen, hogy motorozás közben beleizzadj a ruhádba, sisakodba. Ha szakszerűen tisztítod, olyan friss lesz, mint új korában.
Hirdetés

Plexi

Első lépésként szereld le a plexit. Ha tele van szétkenődött bogárral, ajánlatos néhány percre rátenni egy nedves papírtörlőt, hogy megpuhuljanak. Ezután kifejezetten plexi tisztításához való készítménnyel fújd be, majd töröld szárazra. A tisztításhoz használhatsz sima vizet, esetleg egy kevés semleges mosószert is (pl. babasampont). Óvatosan mosd le, öblítsd le, majd nem szöszölős ronggyal töröld szárazra.

 Motoros Bukosisak tisztitas

Bélés

Távolítsd el a bélést a sisakból. Kezdd az arcpárnákkal. Ezeket általában előre és hátrafelé néző kis fülek tartják, amiket egy-egy határozott mozdulattal ki kell bújtatni. A sisak tetejében lévő párna szintén egy mozdulattal eltávolítható, általában patent rögzíti.

Ha a párnázásról levehető a huzat, bedobhatod 30 fokos kímélő mosóprogramba, vagy moshatod kézzel, langyos vízben, semleges mosószerrel. A szárítás ne tűző napon vagy fűtés közelében történjen. Ha a huzat és a szivacs egyben van, a módszer szintén egy lavór langyos víz és finom mosószer, de itt a végén a víz kinyomására és a szárításra érdemes jobban odafigyelni.

A sisak külső felülete

A plexihez hasonlóan az erős szennyeződéseket érdemes egy kicsit áztatni, tegyél rá nedves papírtörlőt. Ezután töröld át enyhe mosószeres vizes ronggyal, majd szöszmentessel szárazra. A szellőzők tisztításához, bogártalanításához használhatsz fülpucoló pálcikát.

Ha a sisak minden része tiszta és száraz, a sisaknyílás gumiját körben bekenheted egy csepp szilikonnal, ami táplálja az anyagot, ettől jobban tömít.

Az információkat köszönjük az Arai hazai importőrének a Motoroázisnak.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Suzuki GSXR-1000R 2017 Vs Ducati Panigale 1199S 2012

299-nél állva hagyja a Suzuki a Ducatit

SHELL ADVANCE – 2 WHEELS VS GRAVITY

Ducati a gravitáció ellen

Kiszivárogtak az új Z900 RS fotói

Két alap modell biztosan lesz a fotók alapján

Bazi Nagy RMC Vásár és Októberfeszt

Avagy a törökbálinti Bajorország.. A színvonalas szellemi tartalmat (buli) alulmúlhatatlan árakkal tudjuk ötvözni.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: