Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Gyorsulás: az év videói

Szerző: marcello
2012-12-22 00:00:00
Dragbike: egy amerikai és egy magyar videó 2012-ből.
Hirdetés

A krossz- és sm szakágak után jöjjön a dragok világa - ha lúd, legyen kövér alapon választottunk innen is kedvenc videót az idei évből, mindjárt kettőt is. Az NHRA-ban induló Angie Smith fékhibája és hatalmas mentése az egyik legnagyobb visszhangot kiváltott eseménye volt ennek a szezonnak, ezt meg kell mutatni, ha 2012-ről van szó. 

"Még belegondolni is rossz, milyen érzés lehet elveszíteni a fékeket 300 km/óra feletti tempónál. Szerencsére az eset nem közúton, hanem pályán történt, az NHRA dragster negyedmérföldes gyorsulási versenyen. A pilótahölgy, Angie Smith 188 mérföldes, 302,56 km/órás sebességgel haladt, amikor azzal kellett szembenéznie, hogy nem fognak a fékek. Angie nagy lélekjelenléttel oldotta meg a nehéz helyzetet, és viszonylag kis sérülésekkel, zúzódásokkal és egy ujjtöréssel megúszta az esetet." (motorinfo.hu, 2012. júluis 17.)

De a mindenképpen ide kell idéznünk a hazai porondról az Instar Films munkáját, melynek főszereplője Borsay Szabolcs és csapata, mert pörgős, hangulatos és igényes összeállítás. A Pro Stock dragbike kategóriában annyi babér nem termett idén, mint amennyi teremhetett volna, de így is voltak szép pillanatok az évad során - ezekből látunk párat.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

#18790 morini

2012-12-22 16:52:26
Akit érdekel itt nézhet több videót is. Hátha kedvet kap megnézni élőben egy versenyt Kunmadáron.http://kunmadarasmotorsport.hu/web/video.html

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: