Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Szabb: apró figyelmetlenség miatt ugrott a győzelem

Szerző: marcello
2013-07-01 17:00:00
Egy apró figyelmetlenségből elkövetett hiba miatt kénytelen volt visszalépni a kunmadarasi döntőtől Borsay Szabolcs.
Hirdetés

A Tomracing Motorsport Team dragversenyzője a fináléig vezető úton magabiztosan verte a Magyarország Dragbike bajnokság Competition kategóriájának többi résztvevőjét a ¼ mérföldes (402,33 méter) távon.

A korábbi magyar bajnok – aki a kvalifikációján 8,2-es időre volt képes a legendás kunmadarasi aszfalton – ezzel az újabb második helyével megerősítette vezető pozícióját összetettben. A csapat másik tagja, Biel Richárd a Road & Ride kategóriában a negyedik helyen végzett.

 

Borsay Szabolcs: „Nagyon dühös vagyok! Meglehetett volna az első hely, hiszen a döntőig minden rendben ment, ám ott egy apró figyelmetlenségből elkövetett hiba miatt nem tudtunk beállni a rajtba a gumimelegítés után, így meg kellett elégednem a második hellyel. A hétvége pozitívuma, hogy a Suzuki az utolsó pillanatig jól teljesített, ami a későbbiekre nézve bíztató. Úgy érzem, jó irányba haladunk a beállításokkal, hiszen a motor futamról futamra egyre jobb, és biztos vagyok abban, hogy a sok befektetett munka meg fog térülni.”

Borsai Szabolcs Kunmadaras Suzuki

Miklósy Tamás: „Egészen a fináléig úgy alakult a verseny, ahogy azt elterveztük. A szabadedzéseken és a döntőig vezető úton Szabolcs végig gyorsabb volt ellenfeleinél, ám a legfontosabb pillanatban egy figyelmetlenségből elkövetett hiba miatt a döntőben már nem tudott elrajtolni. Bosszantó, hogy ez történt, de az egyetlen jó döntés a visszalépés volt. Szabolcson kívül csak Biel Richárd tudott a Road & Ride kategóriában elindulni – ahol végül a negyedik helyen végzett –, míg a többiek, a sérüléseik után lábadozó Gyutai Adrián és Kurucz Ferenc, valamint a brnói hétvége után pihenőt kapó Csutak Péter és Dér Zoltán ezúttal csak szurkolni tudott csapattársainak. Ki a helyszínen, ki a családja körében.”

Szabolcs versenyzését támogatja az X-Bike, a Suzuki, a Tortellino, a Pure Solve, a Mugen Race, a Tomracing, a Net’54, a Tissot, a BL óraszalon, az E-vision, a Cascade, a Budateher, az Offline Shop, a Progressive, az Angel Style, és a 1sec.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: