Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Borsay Szabolcs: irány a 28. NitrOlympx!

Szerző: marcello
2013-08-08 20:15:00
A hétvégén rendezik meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ahol a korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs is részt vesz.
Hirdetés

A Tomracing Motorsport Team versenyzője számára nem lesz ismeretlen a Formula-1-es Német Nagydíjnak is otthont adó helyszín, hiszen korábban már többször elindult az eseményen, sőt, 2010-ben a negyedik helyen végzett, ami komoly siker. Szabolcs az idei NitrOlympx-re nem tűzött ki különösebb elvárásokat magával szemben, mivel motorjának tesztelése céljából utazik ki, ami a jövőre nézve kulcsfontosságú.

Borsay Szabolcs #33:

Az év elején kitűztük magunk elé célnak az augusztus 9-11.-i hockenheimi NitrOlympx-en való indulást, ami most úgy néz ki, hogy teljesül. Az utóbbi pár napban kora reggeltől késő estig dolgoztunk a Suzukin. Rengeteg módosítást és fejlesztést hajtottunk végre a motorblokkon, ami remélhetőleg sokkal jobban fog teljesíteni. Azonban még így sem vagyunk teljesen kész, mivel egy alkatrészt a helyszínen fogunk megkapni, amiért még egy másfél-két órás munka vár majd ránk. A versennyel kapcsolatban nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, mivel igazából tesztelési szándékkal megyünk ki. Nem titkolt célom a magyar bajnoki cím visszahódítása, aminek a jövő hétvégi kunmadarasi verseny fontos állomása lesz, és ehhez egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben való részvétel a lehető legjobb felkészülés. Mindenesetre a hangulatra biztos nem lesz panasz, hiszen közel 120 ezer nézőt várnak a szervezők a három napos esemény idejére.

Miklósy Tamás csapatvezető:

Szabolcs jövőbeli helyezésétől függetlenül, sikerként könyvelem el, hogy részt vehet a 28. NitrOlympx-en, hisz a jövőben ez mindenképpen az előnyére fog válni. Egyrészt nem csak a komoly nemzetközi mezőny miatt tartom jó lehetőségnek a hockenheimi indulást, hanem azért is, mert a tavalyi Európa-bajnok, Fredrik Fredlung, akivel pár éve baráti viszonyt ápolunk, végig a segítségére lesz, hogy a motort a lehető legjobban beállítsák és a jövő hétvégi, kunmadarasi magyar bajnokin minél jobban teljesítsen. Az már csak hab lenne a tortán, ha ezt egy kiemelkedő eredménnyel érné el.Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: