Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-4°C°/

Borsay Szabolcs: pech és tapasztalatszerzés

Szerző: marcello
2013-08-15 17:00:00
A múlt hétvégén rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ahol a korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs is részt vett.
Hirdetés

Igaz, a Tomracing Motorsport Team versenyzője csak az időmérők végéig jutott el, ugyanis ismét komoly technikai gondja akadt, így a versenyen – ahol akár a legjobb négyig is eljuthatott volna – már nem tudott rajthoz állni. Szabolcs ennek ellenére úgy érzi, a tapasztalatszerzés és a kapcsolatok ápolása miatt érdemes volt kimenni az idei NitrOlympx-re. Ráadásul sokat nem is rághatja magát a gondokon, ugyanis megjavított Suzukijával a hétvégén a magyar bajnokság újabb, kunmadarasi fordulójában kell bizonyítania.

Borsay Szabolcs:

Az év elején kitűztük magunk elé célnak az augusztus 9-11-ei hockenheimi NitrOlympx-en való indulást, ám bíztam abban, hogy az álmom úgy teljesül majd, hogy a technikai problémák legalább ezen a versenyen elkerülnek. Az égiek azonban másként döntöttek, és már az első időmérő alatt kilyukadt a harmadik henger dugattyúja. Onnantól kezdve nyomta ki magából az olajat, ám még így is a hatodik helyre kvalifikáltam magam, de sajnos a vasárnapi futamon már nem tudtam rajthoz állni. Nagyon bosszús vagyok, mert úgy érzem, akár a legjobb négybe is bejuthattam volna. Mindenesetre a gondok ellenére hasznos napok vannak a hátam mögött, hiszen rengeteg tapasztalatot gyűjthettem az európai élmenőket látva, illetve az Európa-bajnoki címet védő svéd csapat meghívott az utolsó Eb-futamra, amelyen a háttérmunkák minden csínját-bínját elleshetem tőlük.

A Suzukit itthon azonnal kezelésbe vettük, és a blokkot ezúttal a tartalék alkatrészek segítségével raktuk össze, hogy a hétvégén, Kunmadarason rajthoz tudjak állni. Úgy tűnik, minden rendben, de talán érthető, ha nem akarok semmit elkiabálni, de bízom abban, hogy végre hiba nélkül teljesíthetek majd egy versenyhétvégét.

Miklósy Tamás csapatvezető:

Azt hiszem, Szabolcsot idén nem fogadták kegyeikbe az égiek. Annak viszont örülök, hogy legalább egy időmérőn keresztül tesztelhette egy ilyen komoly mezőnyben is a motorját, és a jövőbeni nemzetközi sikerek reményében feltérképezhette, hol is tart Európa élmezőnye. Ha a technika ördöge nem szólt volna megint közbe, egy nagyon szép eredményt érhetett volna el a 28. NitrOlympx-en. A Suzukit sikerült a tartalék alkatrészekből összerakni, így a csapat valamennyi tagja bízik abban, hogy amíg Gyutai Adrián az Alpok-Adria Bajnokság soron következő rijekai állomásán tovább erősíti a helyét a Superstock 600-as kategória élmezőnyében, addig Szabolcs Kunmadarason végre egy problémamentes versenyt vívhat.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: