Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Szerző: marcello
2013-08-20 16:00:00
Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!
Hirdetés

A múlt hétvégén rendezték meg a magyar bajnokság újabb, kunmadarasi fordulóját, amelyen végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. A Tomracing Motorsport Team dragosa ráadásul élete legjobb idejét is megfutotta, amikor a negyeddöntőben legnagyobb hazai riválisát győzte le.

Ezzel Szabolcs lett az első olyan magyar dragversenyző, aki itthon megépített motorral tudott 8 másodperc alatti – pontosan 7,95 másodperc – időt száguldani, ráadásul hétvégi harmadik helyével – amivel ő lett a legjobb magyar – jelentősen növelte előnyét a bajnoki összetettben.

"Már az augusztus 9-11-ei hockenheimi NitrOlympx-en lehetett érezni, hogy kezdünk rátalálni a helyes útra, hiszen ha nem lyukadt volna ki a harmadik henger dugattyúja az időmérőn, akár a legjobb négyig is eljuthattam volna. Nos, a múlt hétvégén aztán végleg összeállt a motor, megjött az ereje, és már az időmérők során 8,1 másodperceket mentem. Ugyan kicsit tartottam attól, hogy a technika ördöge megint a legrosszabbkor közbe szól, hiszen a remek eredmények mellett azért négy kuplungot csak szétégetett a Suzuki. Ám most nem jött közbe semmi, és ennek köszönhetően életem legjobb idejét futottam meg a negyeddöntőben, éppen a legnagyobb ellenfelem ellen. Videón visszanézve is hihetetlen, hogy 275 km/h-s sebesség mellett a negyed mérföldet 7,95 másodperc alatt tudtam teljesíteni. A fináléba sajnos nem kerültem már be, de így is a leggyorsabb és legeredményesebb magyar voltam a hétvégén, és nem mellékesen jelentősen növelni tudtam az előnyömet a magyar bajnoki összetettben is. Szeptember elején meghívásom van az utolsó Európa-bajnoki futamra, majd utána remélhetőleg eldől, hogyan tovább 2014-ben. Az sem kizárt, hogy új motort építünk, és ha a szponzori tárgyalások sikerrel járnak, akkor jövőre a magyar bajnokság mellett egy teljes Európa-bajnoki szezont is végigcsinálhatok majd" - mondta Szabolcs.

"Szabolcs a NitrOlympx-en való szereplése után végre szinte gond nélkül bizonyíthatott Kunmadarason, ahol ismét komoly mezőnyben lett dobogós, és a legjobb magyar. A motor a versenyen nagyon jó volt, végre úgy tűnik, hogy kezd összeállni Szabolcs alatt a technika. Nagyon boldogok vagyunk, mert sikerült megfutnia élete legjobb idejét, ráadásul éppen a legnagyobb hazai rivális ellen, így a magyar bajnokságban is tovább növelte előnyét" - nyilatkozta a csapatvezető Miklósy Tamás.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Szabolcs: pech és tapasztalatszerzés

A múlt hétvégén rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ahol a korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs is részt vett.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: