Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Le a dragsterről, 370 km/óránál

Szerző: marcello
2013-10-08 20:00:00
Az ausztrál dragversenyző, Chris Matheson 370 km/óra fölötti sebességnél esett le a motorról Eastern Creekben. Pár nap kórház után hazaengedték.
Hirdetés

A források szerint egészen pontosan 371 km/órás sebességnél esett le a dragsterről Chris Matheson, a gyorsulási szakág jeles ausztrál képviselője. A lassítóernyő nem nyílt ki az Eastern Creek-i pályán a közelmúltban rendezett versenyen, miután Matheson leesett - amikor a hátsó fékhez nyúlt a bal kezével, a szél belekapott és az irdatlan erő lerántotta a motorról.

A videón jól látható, micsoda dinamikája van egy ilyen esésnek, csoda, hogy Chris pár egyszerűbb töréssel és zúzódással megúszta a balesetet. A sydney-i kórházba vitték, ahonnan néhány napos megfigyelést követően, a körülményekhez képest jó bőrben távozhatott.

Nem járt ennyire jól a motor, ami mellesleg a szakág egyik ismert darabja: a Nitro Voodoo-McBride Special fedőnevű gép. A csillagos-sávos dragster folytatta útját és negatív gyorsulását a pálya végéig, aztán egyszer csak elfogyott az aszfaltcsík, jött némi föld, néhány védőháló, majd a végállomás, egy gumifal. Csúnyán összetört. de azóta a motort újraépítették!


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Gyorsulás Rovat Hírei

BMW S 1000 RR és a két kihívója, Veyron és Aventador

A BMW superbike-ja mellé egy Bugatti és egy Lamborghini - azaz együtt kb. 1.900 lóerő - állt oda a rajthoz.

Készül a Triumph-rakéta

Sebességrekordra hajt a Triumph, felkészítés alatt a Castrol Rocket.

Borsay Kunmadarason: 274 felett, nyolc alatt

Végre-valahára Szabolcs motorja úgy ment, ahogy azt a versenyző és csapata megálmodta. Az első hazai építésű motor 8 mp alatti idővel!

Borsay Szabolcs: pech és tapasztalatszerzés

A múlt hétvégén rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ahol a korábbi magyar bajnok dragversenyző, Borsay Szabolcs is részt vett.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: