Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Győzelem az osztrák bajnokin

Szerző: aem
2016-08-08 00:00:00
Kovács Ádám ezúttal az osztrák junior motokrossz bajnokságban mérettette meg magát. A Nurschban megrendezett versenyt megnyerte, ezzel tovább gyarapítva nemzetközi sikereinek számát.
Hirdetés

Ádámnak a loketi EB-döntő után nem maradt sok ideje a pihenésre, hiszen a rá következő hétvégén már az osztrák junior bajnokságban kellett bizonyítania. Dúskált az indulókban a 85 köbcentis kategória, 37-en adták le nevezésüket a környező országokból. Szlovén, osztrák és cseh motorosokkal kellett megküzdenie ifjú versenyzőnek.

Nursch új pálya a versenynaptárban, így azok a motorosok kerültek előnybe, akik gyorsan megtanulták a vonalvezetését. A fülledt meleg, a szűk nyomvonal és a rövid rajtegyenes nem tette kényelmessé a mezőny számára a futamokat. Azonban Ádám könnyű súlya, erős, EHR tuningos motorja, és kiváló vezetési technikája előnyt jelentett a rajtoknál.

Kovács Ádám Junior MX 2016

A papírforma szerint Ádám fordult elsőnek mindkét futamban. A 85-ösöknél az utolsó évét töltő szlovén Maks Mausser volt a magyar versenyző legnagyobb ellenfele ezen a hétvégén, az első futamot meg is nyerte Ádám előtt. A második menetben aztán visszavágott a magyarok legjobbja, és jelentős, 17 másodperces előnnyel diadalmaskodott szlovén ellenfelén, így az összetettben is Ádám lett az első.

Kovács Ádám Junior MX 2016

"Úgy néz ki, egész jól összejött a kondícionális felkészülésem, mert egyik futam végénél sem éreztem fáradtságot, és az utolsó pillanatig csak a pontos motorozásra kellett koncentrálnom. Boldogok voltunk, jó hangulatú nap volt, a végén beültünk a büfé sátorba osztrák és magyar barátainkkal, és csak este indultunk haza." - értékelte a nap történéseit 12 éves versenyzőnk.

Ádám ezzel egy újabb értékes skalpot gyűjtött be. Belgium, Hollandia, Csehország és Magyarország után már Ausztriában is van bajnoki győzelme a 85 köbcentis kategóriában!

Gratulálunk!

Forrás: Team HTS KTM


Hirdetés

Címkék:

emx, junior mx, kovács ádám

Kapcsolódó cikkek

Bravúros magyar szereplés a Junior Motokrossz EB-n
Mx 2016-07-25

Bravúros magyar szereplés a Junior Motokrossz EB-n

Técsi László 7., Pergel Bence 9., Zanócz Noel 11. lett a junior motokrossz Európa-bajnokság 65 köbcentis kategóriájában. Kovács Ádám 7., Jakob Kristóf a 26. helyen zárt a 85 köbcentisek között Loketben.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

Cairoli megszerezte 9. világbajnoki győzelmét!

Assenben végre meglett az áhított 4 pont

MXGP Svájc 2017

Vince Herlings bizonyúlt a legjobbnak de Cairoli tovább nőveli előnyét az összetettben

Xtreme Enduro

Gordexola Xtreme 2017, kegyetlen videó egy brutális versenyről

Szvoboda Bence nyerte a hazai motokrossz EB-t

A 25 éves versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: