Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Marco Melandri visszatér a Ducatihoz

Szerző: aem
2016-07-28 00:00:00
Az Aruba.it Superbike vb csapatban Chaz Davies csapattársa lesz 2017-ben.
Hirdetés

Egy évet töltött a partvonalon, hogy jövőre visszatérjen. Marco Melandri 2017-ben ismét versenymotorra száll. A korábbi 250-es világbajnok a Superbike Világbajnokságban folytatja Chaz Davies oldalán, az Aruba.it Ducati színeiben.

Az olasz és az Aprilia MotoGP csapat kellemetlen hangulatban, közös megegyezéssel váltak el tavaly év közben, amit számos kudarccal telített futam és utolsó helyezen cirkálás előzött meg. Melandri azóta is azt kereste, milyen csapatban folytathatná versenyképes motoron, így a friss bejelentés most sokak számára nagy megkönnyebbülés.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét versenyezhetek, egy álmom válik valóra. Mindig azt mondtam, csak a legjobb motorok és a legjobb csapatok jöhetnek szóba, és ennél többre nem is vágyhatnék. Közelről követem a Superbike Világbajnokságot, és biztos vagyok benne, hogy a Panigale R tökéletesen passzol a stílusomhoz" – mondta Melandri.

Marco Melandri Ducati WSBK

A 34 éves versenyzőnek 100 verseny, 19 futamgyőzelem és 49 dobogós helyezés van az előzmények mappájában, naná, hogy abban bízik, ezt a formáját tudja hozni a Ducatival is, ami kemény munkát követel majd meg ennyi kihagyás után. De Melandri elszánt.

„Lépésről lépésre kell haladnunk, de a lehetőség adott. Tudom, hogy nem lesz könnyű újra felvenni a ritmust, de rengeteg időm van gyakorolni, edzeni és felkészülni az első tesztre. Ezért kihagyom a nyári szünetet, hogy a Panigale R utcai változatával tudjak edzeni."

Melandri a szintén olasz Davide Giugliano helyét kapja meg a Borgo Panigale-i alakulatban. Csapattársa Chaz Davies lesz, aki idén a harmadik évét tölti a Ducatinál, és most újabb kétéves szerződést írt alá a Gigi Dall'Igna vezette csapattal.


Hirdetés

Címkék:

ducati, marco melandri, wsbk 2017

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés