Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-4°C°/

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

Szerző: triple
2017-06-18 00:00:00
A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Megismétlődött a mugellói MotoGP-verseny. A Superbike-világbajnokság hetedik állomásának második futamában taroltak a taljánok. Marco Melandri, a Ducati versenyzője behúzta idei első futamgyőzelmét, na ná, hogy olasz földön! Taktikus diadal volt ez a már veteránnak számító Melandritól, a 10. helyről araszolt előre, kivárásra motorozott, és egyesével falta fel az ellenfeleket.

A rajt után Xavi Fores (szintén Ducatin) és a BMW ásza, Jordi Torres masszírozta egymást az élen, míg Fores Duksija be nem adta a kulcsot. Az Althea csapat által fűrészelgetett S1000RR tempója eleinte nagy falatnak bizonyult a Kawáknak és Melandrinak, de aztán a bajor ménes is elfüstölt.

Ekkor már Melandri diktálta a tempót az élen, mármint Torres műszaki hibájakor (kb. 6 körrel a vége előtt), a spanyol egy biztosnak látszó második helyezést bukott el, mi pedig egy szorosnak ígérkező befutót. Torrest már éppen támadni készült a világbajnok, mikor egy jobbosból való kigyorsításkor félre húzódott a BMW-vel.

Van miért ünnepelni!

Melandri előnye megnyugtató volt az utolsó körökben, egy kis lazítás is belefért neki. Ugyan fel tudott rá érni Rea, de már nem került lőtávolba a leintésig. 1.113-as fórral Melandri nyerte a futamot, ami 2014 óta az első diadala a szériában, és a 100. olasz motoros által szerzett győzelem a WSBK-ban. Ráadásul egy csattanós válasz ez a fanyalgóinak a tegnapi bukása után. Ünnepelni tehát bőven találhatnak indokot a Ducati boxában.

Rea 50 pont előnnyel távozhat Misánóból, ennyi választja el egymástól ugyanis a csapattársakat az élen. A tegnap csigolyatörést szenvedett - és a mai viadalon nem induló - Chaz Davies most még megtartotta harmadik helyét a ponttáblázaton, de Melandri ezzel a sikerével 22 pontra közelítette meg dukatis csapattársát. Ez is egy izgalmas presztízsharcnak ígérkezik a szezon hátralévő részére, persze csak akkor, ha a brit a lehető leggyorsabb felépül. A Laguna Seca-i következő versenyig lesz két szabad hétvégéje mindenkinek kipihenni a fáradalmakat és a fájdalmakat.

Befutó:
1. Melandri
2. Rea
3. Sykes
4. Van der Mark
5. Laverty

A bajnokság állása:
1. Rea (GBR), 296 pont
2. Sykes (GBR), 246
3. Davies (GBR), 185
4. Melandri (ITA), 163
5. Lowes (GBR), 141


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: